Un Raspuns Rosu, la Articolul „Posibil Scenariu” din data de 12 iunie 2010…


Joi 10 iunie 2010

Ora 8:31:34 AM GMT

Un Raspuns Rosu, la Articolul „Posibil Scenariu” din data de 12 iunie 2010…

Autor EMIL B.

Am cascat ochii la emisiuni de antren si tocsoaie si ei si-au vazut de treaba!
Si altii frecau menta …

Apropos , deschide un subiect nou pe tema de mai jos !
Merita o discutie, e un punct de vedere pertinent, din pacate singular!
——————
Scrisoare deschisa adresata
Domnului George Cristian Maior, Directorul General al SRI si
tuturor angajatilor SRI,

Stimati Domni,

conform informatiilor afisate chiar pe http://www.sri.ro/misiune, stim ca:
“Serviciul Roman de Informatii este institutia Statului Roman cu atributii in domeniul culegerii si valorificarii informatiilor relevante pentru securitatea nationala a Romaniei.”

Pentru inceput, doua precizari:
Prima: in acceptiunea mea, securitatea economica a Romaniei este o parte foarte importanta a securitatii nationale a Romaniei.
Criza financiara si faptul ca, de exemplu, Romania ar putea intra in incapacitate de plata, este o amenintare foarte serioasa la securitatea nationala a Romaniei.

A doua: in misiunea SRI sunt specificate doua atributii, culegerea informatiilor, pe care stim ca o faceti cu profesionalism, dar si a doua, valorificarea acestora.
Iarasi, in acceptiunea mea, valorificarea inseamna ca multitudinea de dosare care se strang cu informatii referitoare la fraude economice, trafic de droguri sau coruptie sa fie utilizate pentru IMEDIATA prevenire, depistare a faptelor si pedepsire, conform legii, a celor care se fac vinovati.

De unde stim ca exista in Romania fraude economice, coruptie, trafic de droguri?
Pai … nu cumva de la Primul-Ministru, de la care aflam de nivelul ridicat al economiei nefiscalizate?
Nu cumva de la Ministerul de Interne care ne recomanda prin reclame la TV sa nu incurajam specula cu tigari?
Nu cumva chiar de la Presedintele tarii?
Am dat doar trei exemple (Presedintele Romaniei, Seful Guvernului si Ministerul de Interne) de institutii care ne-au comunicat aceasta situatie grava deci nu putem avea dubii asupra existentei acesteia.

Faptul ca Romania se afla in situatia economica de asemenea natura incat sunt necesare masuri foarte dure de austeritate (scaderea pensiilor) ne arata ca celelalte institutii ale statului, care au probabil un buget mai mic decat al SRI nu reusesc sa-si duca la capat cu succes misiunea lor, adica :
– vamesii nu reusesc sa opreasca traficul de tigari si droguri dar in schimb cer spaga de la toate TIR-urile care trec prin vama (vezi cazul AC/DC)
– politia nu reuseste sa opreasca infractiunile in numar din ce in ce mai mare
– procuratura nu reuseste sa gaseasca marea coruptie si fabrica doar dosare de mituire de arbitri din fotbal sau dosare care se topesc in prima confruntare serioasa in justitie
– garda financiara nu gaseste marea frauda economica ci doar pe copii care nu si-au declarat veniturile de 30 lei din plata prestatiei lor actoricesti in piesa “Cocoselul neascultator”

Repet, probabil ca aceste institutii ale statului nu reusesc sa-si indeplineasca sarcinile din pricina unei mai slabe pregatiri si a unui buget mai mic decat cel al SRI.
Faptul ca in ultimul an, in plina criza economica, bugetul SRI a fost majorat este o dovada a faptului ca cineva a gandit ca in aceste vremuri fraudele economice, faptele antisociale se vor agrava si ca atare este nevoie de o institutie competenta sa dea o mana de ajutor in combaterea acestora.

Este clar ca toate aceste deficiente ale unor anumite institutii ale statului, si ele bugetare, se vor agrava in momentul in care se vor aplica reducerile de 25% a salariilor bugetarilor anuntate in programul de masuri de austeritate.
Pentru aceste deficiente ale unor institutii ale statului, mai platesc astazi si pensionarii, prin reducerea cu 15% a pensiilor.
Agravarea acestor deficiente in prevenirea, depistarea si condamnarea tuturor actelor care au condus la CATASTROFA FINANCIARA A ROMANIEI, PUNE IN PERICOL SECURITATEA NATIONALA A ROMANIEI.

SRI are in acest sens atributiuni pentru VALORIFICAREA tuturor informatiilor pe care le culeg care pun in pericol securitatea nationala a Romaniei.

Acum urmeaza partea cea mai interesanta:
Nevalorificarea acestor informatii, ascunderea lor sau, mai grav, lipsa lor dintre informatiile culese de catre SRI pune in primul rand sub semnul intrebarii profesionalismul oamenilor din SRI, utilitatea institutiei, dar in al doilea rand si mult mai grav, poate acuza intreg personalul SRI de tradare de tara.

Au fost probate si in Romania cazuri de politisti care fac trafic de droguri, de judecatori care iau spaga si judeca stramb.
Poate ca exista si in SRI, ca si in alte institutii, persoane care incalca deontologia profesionala si in ultima instanta misiunea pentru care sunt acolo acoperind, ascunzand sau necomunicand din timp informatii care ar fi putut preveni dezastrul economic si financiar al Romaniei.

Indiferent cat de inalta este functia in care sunt acestia si care sunt personajele politice pe care le apara si ale caror actiuni le ascund, trebuie sa existe zeci de alte persoane care cunosc adevarul si care pot VALORIFICA informatiile culese de SRI pentru apararea securitatii nationale a Romaniei.

Ca atare, domnule George Maior si domnilor din SRI, va rog sa analizati cele de mai sus si sa incercati sa raspundeti la intrebarea :
“Poate Serviciul Roman de Informatii sa apere Securitatea Nationala a Romaniei prevenind dezastrul financiar, social si moral al Romaniei prin VALORIFICAREA informatiilor pe care le culeg si le detin?”.
Astept raspunsul in presa!

873440541007531445 (are sens),
un contribuabil
PS Pentru ca sa fim siguri ca aceasta scrisoare deschisa ajunge la domnul George Maior, la toti angajatii SRI si in presa, trimite si tu aceasta scrisoare cunoscutilor tai, in special pensionari.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Andrei D.MITUCA..., Andreiene..., Aparente care aduna..., Ape Moarte..., Ape Statute..., Articol Imprumutat Cuminte..., Articol Propriu..., Comunicare NonVerbala..., Comunicare Verbala..., Comunicare VIZUALA..., CONCEPT Art..., Corinei..., Nimicuri Putrede..., Pentru Abis 1957..., Personalitati marcante ale PADURII fara ROST..., Plecaciune cu fringerea Coloanei..., Politica Bolnava..., Preocuparile PADURII fara ROST..., Respiratie Articulata..., Rugaciune..., Rusinea ca o Mocirla din care nu poti sa iesi..., Suflet in Git..., Sufletul Padurii fara Rost.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s